13 Ocak 2011 Perşembe

LADIES DREAM

Stuart Weitzman -  Yakut Sandalet- 1.2 milyon dolar
Bu pahalı terlik aslında 2003 yılı Oskar Törenleri için tasarlanmış ama malesef, zamanın hoş olmayan şartları nedeni ile kimse tarafından giyilmemiş (Amerika’nın Irak’a ilk girdiği zamanlar). 642 adet yakut taş ile süslenmiş bu terliğin yapımında ayrıca 200 gram kadar platin kullanılmış.
Stuart Weitzman – Sindirella Sandalet- 2 milyon dolar
Şarkıcı Alison Krauss tarafından 2004 Oskar Törenlerinde giyilen bu sandalet Stuart Weitzman’ın ikinci en pahalı sandaleti. 565 adet Kwiat imzalı pırlanta ve 5 karatlık tek parça değerli taş ile süslenmiş olan bu terlik şu anda Beverly Hills, California’da sergilenmekte.
Stuart Weitzman ve Le Vian – Gece Ayakkabısı- 2 milyon dolar
Stuart Weitzman’ın tasarımı ve 500 yıllık Le Vian geleneğinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve gümüş deriden yapılmış olan bu sandalet, toplamda 200 karatı bulan kıymetli taşlarla süslenmiş. Sandaletin bilezik kısımın süslenmesinde, 185 karatlık müze kalitesinde tanzantit taşı ve iki adet 16′şar karatlık değerli taş kullanılmış. bu gece ayakkabısının ön bantlarının süslenmesinde ise 28 karat pırlanta kullanılmış.
Harry Winston – Yakut Pabuç- 3 milyon dolar
“Yakut Pabuç” ismi aslında ünlü “Oz Büyücüsü” isimli filmden geliyor. Filmin kahramanı Dorothy’nin giydiği “Yakut Pabuç” kendisine sihirli güçler veriyordu. Tabi Judy Garland’ın 1939 yapımı filmde giydiği bu pabuç sadece kırmızı pullardan yapılmıştı. Yıllar sonra, filmin 50′nci yıl dönümünde, ünlü mücevherci Ronald Winston tarafından tekrar dizayn edilen “Yakut Pabuç” ta  bu sefer gerçek yakut taşlar kullanıldı. Toplamda 1350 karat yakut ve 50 karat pırlanta ile süslenen terliğin yapımını Javiar Barerra iki ayda tamamlayabilmiş. 1989 yılında yapılan ve dünyanın en pahalı ayakkabısı olan “Yakut Pabuç” 2000 yılı itibarı ile halen satıştaydı.

Uzun yıllardır pahalı çantalar toplumun üst sınıf kültüründe statü sembollerinden birisi olmuştur. Bayanlar çoğu zaman yüzlerce zaman zamanda binlerce lirayı bu çantalara yatırmışlardır. Son yıllarda çanta üreticilerinin “signature” modellerini sunmaya başlamaları ile fiyatlar yüz binli rakamlara kadar ulaştı. Bu derece pahalı fiyatlarla sunulmaya başlanan çantalara da bakış açısı zamanla değişti. Artık çantalar sadece bir aksesuardan olmaktan çıkıp bir yatırım aracı veya kolleksiyonun parçası olarak görünmeye başlandı. Aşağıda bu değişimin bir sonucu ya da “sebebi” olan dünyanın en pahalı çantalarını bulacaksınız.
Louis Vuitton’un Tribute Patchwork Çanta – 45,000 dolar
Louis Vuitton’un en pahalı çantası olan Tribute Patchwork modeli 2007 yılında yapıldı. Birçok kişiye çirkin gelebilecek bir görüntüye sahip olan bu çanta, Louis Vuitton’un on beş tane farklı çantasının bir araya getirilmesi ile ortaya çıkarılmış. Sadece yirmi dört adet üretilen çantaların hepsi kısa bir zamanda satılmış.
Hermès “Birkin” – 64,800 dolar
Hermès’in “Birkin” çantasının perakende fiyatı 37,000 dolar olmasına rağmen, bu çantalardan bir tanesi Nisan 2005’te New York’ta düzenlenen Doyle müzayedesinde 64,800 dolara alıcı bulmuş. Siyah timsah derisinden üretilen bu çantanın üzerinde toplamda 14.11 karat 484 adet elmas bulunmakta.
Leiber Precious Rose – 92,000 dolar
Judith Leiber imzalı bu çantanın en kayda değer tarafı eşi benzeri  olmayan gül şeklindeki tasarımı. Ancak bu çantayı özel kılan tek şey tasarımı değil. Çanta üzerinde 1,016 adet elmas (42.56 karat), 1,169 adet pembe safir ve 800 adet pembe turmalin taşı bulunmakta. Leiber, çantanın metal aksamı için 18-karat beyaz altın kullanmış. Bu çantadan sadece bir tane üretilmiş ve tahmin edeceğiniz gibi Leiber’in butiğinde satışa çıkmasından kısa bir süre sonra satılmış.
Lana Marks Cleopatra Clutch – 100,000 dolar
Lana Marks’in sınırlı sayıda üretimde olan bu çantasından piyasaya her sene sadece bir adet sürülüyor. Resimde görünen bu çanta 2007 yılından. Çanta metalik gümüş timsah derisinden yapılmış ve üzerinde 1,500 adet siyah ve beyaz elmas bulunuyor. Her yılın çantası tasarımcısı tarafından imzalanıyor.
Chanel “Diamond Forever” Classic– 261,000 dolar
Bu pahalı Chanel çantadan sadece on üç adet üretilmiş ve sadece beş tanesi piyasada bulunmakta. Timsah derisi çanta üzerinde Chanel’in logosu olan çift C şeklinde düzenlenmiş 334 adet elmas  bulunuyor. Ayrıca çantanın mekanik aksamında 18 karat beyaz altın kullanılmış.
Ginza Tanaka – 1.9 milyon dolar
Dünyanın en pahalı çantası Japon mücevher tasarım firması Ginza Tanaka tarafından üretilmiş. Çanta üzerinde 2,000’in üzerinde elmas bulunmakta. Elmasların toplam ağırlığı 208 karat. Aslına bakarsanız bu çantayı özel yapan şey üzerindeki pırlantalardan ziyade çantanın diğer özellikleri. Örnek vermek gerekirse çantanın elmaslardan geri kalan kısmı, üzerinde çalışılması çok zor olan titanyumdan yapılmış. Bir diğer özelliği ise çantanın tokası ve kayışının çantadan çıkarılıp kolye ve broş olarak kullanılabiliyor olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder